Paarden en (body) awareness

View Calendar
12/05/2018 09:30 - 17:30

Body Awareness met paarden

Tijdens deze intense dag leer je meer over lichaamsbewustzijn in contact met jezelf en/of met het paard.

Via de sessies Body Awareness gaan we wat dieper in op onszelf. Ons lichaam is één grote informatiebron en toont ons via lichaamstaal en -houding wie we zijn en hoe we ons voelen. We bekijken hoe we de signalen van ons lichaam kunnen (h-)erkennen en hoe we inspanning en ontspanning kunnen laten samengaan.

Paarden zijn heel sensitief voor onze lichaamstaal en uitstraling. Het spreekt voor zich dat indien we zelf meer in ons centrum staan, we ook gemakkelijker connectie met de paarden (en/of met elkaar) zullen maken.
Dit contact gaat verder dan het paard zien en aanraken. Indien je op deze manier leert werken zal je zien dat je ook op afstand of zonder visueel contact kan communiceren, kan uitnodigen en of grenzen kan zetten. Het brengt jou beter in balans en daardoor ook duidelijker in je uitstraling naar anderen toe

Na de sessies body awareness waar we vooral intunen op ons eigen lichaam, gaan we telkens ook in connectie met de paarden, werken op een aandachtspunt in grondwerk en experimenteren met het aangeleerde bewustzijn.

GEEN ERVARING MET PAARDEN VEREIST !!

Praktisch:
Op zaterdag 7 oktober 2017
van 9u30 tot 17u
Max. 4 praktijkdeelnemers met eigen paard

PRIJS: 105,00 €

Begeleiding:
Veerle Vandendriessche – EHWAZ Coaching
Saskia Dobbelaere – A MA ZON vzw. Nature’s Spirit coaching horse & human